Ferbik na temat bo jest to bardzo szpecące miejsce. Tysiące kibiców na mecze siatkówki tędy chodzą!! Powinni w tym miejscu zrobić miejsca parkingowe a domy zburzyć
edzia i odziu, -mam dla Ciebie niemiłą wiadomość. Z tego co się orientuję dom przedstawiony na fotkach jest własnością miasta i jest przeznaczony do rozbiórki (budynek był podzielony na dwie części - teraz jest nieco zdewastowany - powybijane szyby etc) ma zniknąć z krajobrazu Nadodrzańskiej chyba w te wakacje.
Dokładnie to mialem na mysli ze zburzyc na cele parkingowe gdyz nalezy to pod hale! Nie jest wlasnoscia prywatna. Przeznaczone do rozbiorki wiec na co czekac. Nie mowie tu o domach ktore stoja obok i sa zamieszkale! W zadnym wypadku
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-15, 13:37
Ja bym zrobił album (albo kilka i podarował bym te zdjątka burmistrzowi, radnym i całej lokalnej prasie. Zdjęcia zrobione teraz i miesiąc przed kolejnymi wyborami mogą być miarą skuteczności działania naszych władz. Myślę, że prasa kupi taki temat i przed wyborami zestawi te zdjecia obok siebie a wyborcy dokonają odpowiedniej oceny.
Ze swojej strony zgłaszam zespół "pałacowy" Belweder na skrzyżowaniu Sieradzkiej i Traugutta, wraz z ruderami przed nim oraz chlewikami za nim od strony restauracji Roma.
I jeszcze jedno: obok rudery na Mokrej często przemieszcza się radny Kępiński i jakoś rudera ta nie nie uraziła jego zmysłu estetycznego, może tak ma zostać?
Właśnie upłynął termin składania kandydatur jaki wyznaczyłem w jednym z pierwszych postów. W ciągu kilku dni stworzę ankietę (jeżeli jednak pojawi się do tego czasu jakaś ciekawa propozycja zostanie uwzględniona).
Zestawienie do ankiety - mimo iż niejednokrotnie pogrupowałem po kilka nieruchomości w jednym punkcie trochę tego uzbierało.Mam pytanie do radnych .... czy Wieluń to naprawdę tak bardzo czyste miasto. Pewnie takich miejsc jest znacznie więcej, ale miały nieszczęście znaleźć się na uboczu gdzie żaden z forumowiczów się nie przechadza.
Które cztery z poniżej wymienionych miejsc najskuteczniej łamią stereotyp Wielunia jako miasta czystego i zadbanego (najbardziej zasługują na przyznanie tytułu "Upadłej Wieży" )
1. Miejska ulica Głęboka (w tym prawie miejska rudera na rogu POW i Głębokiej) tutaj
2. Zaniedbane miejskie działki przy ulicy Kopernika (położone po prawej stronie ulicy jadąc w stronę ZUGiLu) tutaj
3. Rudery w centrum przy ulicy Ewangelickiej tutaj
4. Bałagan w okolicy stanowiska nr 15 na Dworcu Autobusowym tutaj
5. Bałagan w okolicy stacji PKP Wieluń Miasto tutaj
6. Zaśmiecone działki przy ulicy 18-go Stycznia (w okolicy Ronda) tutaj i tutaj
7. Otoczenie siedziby KRUS tutaj
8. Plac na tyłach Bricomarche tutaj
9. Rudera na terenie II LO i SP4 (od ulicy Szkolnej) tutaj
10. Miejska działka na tyłach cmentarza ewangelickiego tutaj
11. Prywatne nieruchomości przy ulicy Kopernika (położone po lewej stronie ulicy jadąc w stronę ZUGiLu) tutaj
12. Dom na rogu 18-go Stycznia i Zagłoby tutaj
13. Dom na Berlinku (aleja Kościuszki) tutaj
14. Nieruchomość w okolicy parku im M. Kałuży tutaj
15. Zaniedbane tereny wokół skrzyżowania Warszawska-Głowackiego-Krakowskie Przedmieście tutaj
16. Ulica Kołłątaja tutaj
17. Rudera przy ul Mokrej
18. Zdewastowane budynki cukrowni - w przeciwieństwie do powyższych tutaj należałoby dążyć do ocalenia hali i biurowcatutaj
Ruderę na ulicy Nadodrzańskiej wyłączam z zestawienie gdyż wkrótce nastąpi jej likwidacja tutaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum