|
Jak uwazacie czego w Wieluniu nie ma !!! |
| Author |
Message |
Kasper2001
Słyszał o Wieluniu

|
Posted: Jak uważacie czego w Wieluniu nie ma !!!
|
[ !!! ]
|
|
| Witam jestem mieszkańcem Wielunia i się własnie zastanawiam czego niema w naszym mieście co jest w innych miastach. Osobiście uważam ze niema fajnnej pizzeri czy sklepu z fajnymi ciuszkami jak Troll czy vero moda;).... Co do miejsc w ktorych można zjeść byłam kiedyś w częstochowie i były dobre naleśniki czego u nas nie ma. POzdrawiam :) |
|
|
|
|
OgioN
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted: Re: Jak uważacie czego w Wieluniu nie ma !!!
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Kasper2001"]Osobiście uważam ze niema fajnnej pizzeri czy sklepu z fajnymi ciuszkami jak Troll czy vero moda;).... [/quote]
Rzecz gustu :P
[quote="Kasper2001"]
Co do miejsc w ktorych można zjeść byłam kiedyś w częstochowie i były dobre naleśniki czego u nas nie ma. POzdrawiam :)[/quote]
Proponuję obejść wszystkie knajpy z naleśnikami i porównać. Może w Wieluniu są lepsze.
Tak na serio odnośnie tematu to wielu rzeczy, zdarzeń, wydarzeń, sklepów, imprez itp. nie ma i z pewnością nie będzie. Wieluń to nie metropolia i Las Vegas to to nie będzie. |
|
|
|
|
yabos
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Jak już o Częstochowie wspomniałeś to skopiował bym stamtąd budy z tanimi i dobrymi frytkami, najlepiej całodobowe;) |
|
|
|
|
jenusia
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted: Re: Jak uważacie czego w Wieluniu nie ma !!!
|
[ !!! ]
|
|
[quote="OgioN"][quote="Kasper2001"]Osobiście uważam ze niema fajnnej pizzeri czy sklepu z fajnymi ciuszkami jak Troll czy vero moda;).... [/quote]
Rzecz gustu :P[/quote]
dokładnie rzecz gustu :p bo pomimo tego, że w Łodzi mam ogromny wybór pizzeri toi tak najlepiej samkuje mi z naszego Edenu czy Venecji :) a sklepy faktycznie by się przydały:p ale zawsze można sobie zrobic wycieczkę jednodniową do większego miasta :P |
|
|
|
|
Kasper2001
Słyszał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Hehehe no frytki sa oki i do tego calodobowe:D ciekawe kto w nocy je takie frytki;P ile w tym tluszczu i kalorii:D, a sklepow jak na lekarstwo uwazam ze przy 50 tys miescie powinno sie bardziej rozwijac;) |
|
|
|
|
OgioN
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Sklepy były otwierane i czasami jeszcze szybciej zamykane. Natomiast ilość ich jest moim zdaniem wystarczająca, ale nie będę z tym polemizował, gdyż dla niektórych co 2-gi sklep z ciuchami to i tak mało :D
Wieluń nie ma 50 tyś mieszkańców. |
|
|
|
|
yabos
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Kasper2001"]Hehehe no frytki sa oki i do tego calodobowe:D ciekawe kto w nocy je takie frytki;P ile w tym tluszczu i kalorii:D[/quote]
Zdziwił byś się jaki w Częstochowie na "frytkowej alei" potrafi być ruch w weekend w okolicach 2-4 nad ranem;) |
|
|
|
|
ourson
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]syd[/b], mnie wystarczy zdziwienie jak w Wieluniu wyjdziesz w weekend latem na miasto po 22 (czyli po zamknięciu ogródków)... Ruch nie z tej ziemi... (czyt. prawie jak na księżycu) |
|
|
|
|
Spooky
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]ourson[/b], wystarczy, że wyjdziesz zimą w weekend na miasto po 16... Moim zdaniem właśnie tego brakuje Wieluniowi - życia. Czasami ma się wrażenie, że wszyscy mieszkańcy schowali się w domach bo wybuchła jakaś epidemia. |
|
|
|
|
yabos
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="ourson"][b]syd[/b], mnie wystarczy zdziwienie jak w Wieluniu wyjdziesz w weekend latem na miasto po 22 (czyli po zamknięciu ogródków)... Ruch nie z tej ziemi... (czyt. prawie jak na księżycu)[/quote]
No to też niestety szczera prawda... Ale mówię ze swojego punktu widzenia. Osoby, która nie raz z chęcią by coś przekąsiła w godzinach nocnych;) Ale niestety taki biznes w Wieluniu miałby rację bytu jedynie jako instytucja charytatywna bo zarobić bylo by raczej ciężko... |
|
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Brakuje ludzi którzy maja pieniądze i chca je wydawać w tym mieście.
A jak komuś brakuje czegoś innego to zawsze może założyć własną działalność gospodarczą i uzupełnić braki na mieście :D
A te 50 tys mieszkańców trzeba chyba podzielić na dwa :D |
|
|
|
|
Grzegorz Nowak (W)
Moderator nil nisi bene ;)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
co prawda cały wątek o żarciu jak na razie, ale mnie najbardziej w Wieluniu brakuje....
porządnego antykwariatu z książkami, co prawda teraz jest allegro, ale jednak możliwośc kupienia za parę groszy najczęściej jakiejś knigi na miejscu to jednak to...
i za to m.in. lubię Łódź - sa tu fajne i niedrogie antykwariaty.. :) |
|
|
|
|
yabos
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Grzegorz Nowak (W)"]co prawda cały wątek o żarciu jak na razie, ale mnie najbardziej w Wieluniu brakuje....
porządnego antykwariatu z książkami, co prawda teraz jest allegro, ale jednak możliwośc kupienia za parę groszy najczęściej jakiejś knigi na miejscu to jednak to...
i za to m.in. lubię Łódź - sa tu fajne i niedrogie antykwariaty.. :)[/quote]
Popieram w 100%. A gdzie w Łodzi są jakieś ciekawe antykwariaty? Bo póki co to tylko jeden na Piotrkowskiej znalazłem. Całkiem przyjemny:) |
|
|
|
|
Grzegorz Nowak (W)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
na Pietrynie masz min. 7
1. Piotrkowska 18 w bramie, na allegro nick tomasz_budz
2. Piotrkowska 44 w bramie, ale dawno tam nie byłem a koleś to miał tam dziwnie otwarte
3. róg Piotrkowska/Narutowicza - ksiegarnia Komiks, też antykwariat
4. koło Piotrkowskiej 77 i Empiku w bramie antykwariat Bazar z gazetami i czasopismami
5. Piorkowska 87, czy 89 - w bramie - naukowy, sporo fajnych rzeczy
6. Piotrkowska chyba 111 - też jest n allegro, nie pamieta nicka
7. Piotrkowska 145 lub 7 to już blisko Centralu, Silva Rerum - chyba najlepszy i najtańszy jeśli chodzi o książke popularną,
8. Pod nim w bramie też jest antykwariat
9. mniej więcej naprzeciwko w pasażu z chińskim żarciem "tania książka" Prószyński bez spólki, nr Pietryny chyba 138 - sporo nowych książek w cenach od 2-3 zł po 20 parę
ile wyszło? 9 - a to pewnie nie wszystkie :)
ceny w Łodzi też są super, porównywałem z Wrocławiem Krakowem i Warszawą, generalnie tu jest najlepiej...
wiem, że był też antykwariat przy stacji kolejowej Łódź - Widzew, ale nie wiem czy jeszcze istnieje
przykłady?
Chmielewskie nowe wiadomo, a w antykwariacie po 10-15 zł, o historycznych nie wspomnę - np. popularna seria Historyczne Bitwy cena księgarniowa 23-25 zł, w Silva Rerum po 10,80.. wreszcie Historia Wielunia (a jakże, też tam mogłem dostac) w MZW po 70 a ja kupiłem za 30 zł
o starszych wydaniach nie wspomnę, można za 1-2 zł też sobie biblioteczkę uzupełnić :)
i co?
Eldorado? |
|
|
|
|
Grzegorz Nowak (W)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
ps.
Jakby co to zawsze mogę posłużyć za pilota wycieczki 8) ;)
Maru, Dominika - uzupełnijcie.. :)
ps.2
No i drugiej rzeczy mi brakuje - Empiku |
|
|
|
|
Acree
Mieszka pod Wieluniem Gendo Addict

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Empik jak Empik nie utrzymałby się raczej.
Mi brakuje porządnego kina i częstszych koncertów polskich wykonawców. |
|
|
|
|
jenusia
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Acree"]
Mi brakuje porządnego kina [/quote]
o tak zdecydowanie się zgadzam ;p bo u nas tylko wybrane "nowości" po jakimś miesiącu od premiery i strasznie niewygodne krzesła i zimno :p |
|
|
|
|
HandOfFury
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| mi sie KFC marzy...mniaam :razz: |
|
|
|
|
Marta
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]HandOfFury[/b], obiło mi się o uszy, że w niedługim czasie KFC ma powstać w Osjakowie, jako 'dodatek' przy stacji benzynowej ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
Acree

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Gdzie Osjaków, a gdzie Wieluń :/ |
|
|
|
|
Basia
Wieluniaczek Dwa oblicza ]:-)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Acree"]porządnego kina[/quote]
Ale nasze kino za to ma rewelacyjny klimat.
[quote="HandOfFury"]mi sie KFC marzy...mniaam[/quote]
Nie wiem po co, żeby poziom otyłości w naszym mieście skoczył?? Przecież jedzenie tam to śmiecie.
Poza tym czemu narzekacie na to czego nie ma, jest wiele inny rzeczy, knajpki gdzie można dobrze zjeść, teraz chociażby nowe boisko na Wyszyńskiego, otwiera się kręgielnia, Wieluń naprawdę się rozwija. A Wy nie oczekujcie po mieście 30 tyś że będą atrakcje jak w Warszawie. Jeżeli ktoś chce kino, do Cz-wy jest tylko 60 km, do MC w Kępnie z 40, proszę was, nie bądźcie leniwymi zrzędami i doceńcie to co macie. |
|
|
|
|
Acree

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ja tam nie lubię tego pokroju Fast foodów. Już wole czasem sobie kupić frytki w budce za Kaliską.
Co to za klimat, jak zimno i tyłek boli po poł godzinie. Ja chce kanapy! |
|
|
|
|
creative
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Basia"]do Cz-wy jest tylko 60 km, do MC w Kępnie z 40, proszę was, [/quote]heesburger 4zł droga do kępna 25zł , chyba cos nie tak...
ja z kolei slyszalem ze wlasnie MC' Donalds ma byc w tym osjakowie jako dodatek do BP tak jakw kepnie... lokalizacja dobra bo przy trasie ruch napewno by był... |
|
|
|
|
Basia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Acree"]Co to za klimat, jak zimno i tyłek boli po poł godzinie. Ja chce kanapy![/quote]
Oj dużo jest jego plusów, przynajmniej dla mnie, ale każdy ma swoje zdanie, a dla wszystkich powinno być chociażby fakt, że tyle lat już tu u nas jest, i nie ważne że są stare filmy, ale ono jest było i pewnie jeszcze długo będzie jakąś alternatywą wypoczynku w WLN. A jak tam komuś zimno to niech idzie latem i zabierze poduszkę pod cztery litery. |
|
|
|
|
Basia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="creative"]Basia napisał/a:
do Cz-wy jest tylko 60 km, do MC w Kępnie z 40, proszę was,
heesburger 4zł droga do kępna 25zł , chyba cos nie tak...
[/quote]
Nie skomentuje tego, bo mnie połowa ludzi zlinczuje. A tak z ciekawości na prawdę tak lubicie to sztuczne jedzenie, że tak wam tu tego brakuje?? :roll: |
|
|
|
|
|
|