Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 |
|
|
Nabor do mlodziezowki PiS-u |
| Author |
Message |
siwy_
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="ourson"]że mogłyby być prywatne fundusze stypendialne[/quote]
[quote="ourson"]I wiele innych rozwiązań Ale na początku może - poprzez kredyty oprocentowane preferencyjnie[/quote]
[quote="ourson"]Programy stypendialne może też powołać do życia samorząd[/quote]
no i jest consensus :wink:
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2007-08-30, 01:39[/i] ][/size]
Eureka! Zygmunt Stary jest za LPRem :wink: |
|
|
|
|
Tomek
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="siwy_"]
Eureka! Zygmunt Stary jest za LPRem :wink:[/quote]
Dlatego, że wstawił się za paroma ludźmi z LPR? Eeee... |
|
|
|
|
Zygmunt Stary
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="siwy_"]Eureka! Zygmunt Stary jest za LPRem :wink:[/quote]
Za LPRem ... byłem... kiedyś...
Jestem za Polską, wolną, silną, bogatą, suwerenną, atrakcyjną dla młodzieży, szanującą swoją tradycję i historię, Polską, która nie walczy z Kościołem Katolickim, jako nieodzownym filarem świadomości i jedności narodu polskiego. Polską dumną, ale szanującą każdego człowieka na każdym etapie jego życia, szanującą rodzinę, wyłacznie jako związek kobiety i mężczyzny, Polską wspierającą tę rodzinę, jako podstawę ładu społecznego i organizacji społecznej.
Jestem za Polską wspierającą kulturę narodową i szanującą swych bohaterów, Polską, w której barwy biało-czerwone są i będą zawsze wyżej niż jakiekolwiek inne.
Jestem za Polską, dla której obywatel jest podmiotem, sensem i celem jej istnienia, nie jedynie wyborcą, czy konsumentem.
Jestem za Polską, w której wszyscy obywatele są równi wobec prawa.
Jestem za Polską, która buduje silną swoją państwowość, na zasadzie odrębności od jakichkolwiek struktur kościelnych ale nie od zasad moralnych i szacunku dla człowieka, wykorzystując potencjał i zdolności Polaków, którzy byli, są i będą zdolni do wielkich dzieł, ale i niestety do niewyobrażalnie wielkich krętactw.
Ludzie tworzący system państwa muszą być od tych skłonności wolni wskutek silnych zasad moralnych, lub lęku przed surowością i nieuchronnością prawa!
Jestem za Polską dotrzymującą porozumień międzynarodowych, ale nie wychodzącą "przed szereg" z inicjatywami, które niosą za sobią cokolwiek innego, niż dobro Polski pojmowane j/w, ani nie przyjmującą umów międzynarodowych, które temu dobru mogłyby zagrozić.
Wybierając jednak między Polską biedną, ale suwerenną i decydującą o sobie, a bogatszą, w której o losach Polaków decydować będą inni - wybieram to pierwsze! |
|
|
|
|
tomow
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="siwy_"]ourson napisał/a:
że mogłyby być prywatne fundusze stypendialne
ourson napisał/a:
I wiele innych rozwiązań Ale na początku może - poprzez kredyty oprocentowane preferencyjnie
ourson napisał/a:
Programy stypendialne może też powołać do życia samorząd
no i jest consensus [/quote]
Ale tych pieniędzy nie starczy na studia, bo ich koszt to około 1000zł! Teraz służą do zakupienia pomocy naukowych i stancji
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2007-08-30, 21:46[/i] ][/size]
[quote="ourson"]]tomow napisał/a:
Mamy najniższy próg z możliwych w większości produktów
w większości produktów mamy 22% a to jest jeden z wyższych podatków VAT w całej UE. [/quote]
Tak, to dlaczego Polska wespół z Czechami zastosowała weto w sprawie odebrania stawek preferencyjnych?. W większości krajów UE Vat wynosi około 20-22%. 2 pkt procentowe to nie jest duzo. Poza tym jeśli porównamy ceny to nawet jeśli Vat wynosiłby 40 % to i tak zysk z podatku jest mniejszy niż w krajach np. starej Unii
quote="ourson"]Cytat:
W polsce zadna prywatna uczelnia nie jest przed panstwowymi!
Wiesz, w rankingach zawsze jest tak, że wynik w dużej mierze zależy od założeń a nie od rzeczywistości. A poza tym w Polsce prywatne uczelnie istnieją od lat kilkunastu, a już spora część z nich spokojnie rywalizuje z uczelniami państwowymi. Odsyłam do wątku o uczelniach państwowych i prywatnych na forum, przewinął się taki jakiś [/quote]
Czemu nawet to zdanie kwestionujesz? Przecież to nie są moje badania. Taka jest przyjęta norma. |
|
|
|
|
Morgoth
Przyjeżdża na zakupy Nadworny Hejter

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Zygmunt Stary"]Jestem za Polską, dla której obywatel jest podmiotem, sensem i celem jej istnienia, nie jedynie wyborcą, czy konsumentem.
Jestem za Polską, która buduje silną swoją państwowość, na zasadzie odrębności od jakichkolwiek struktur kościelnych ale nie od zasad moralnych i szacunku dla człowieka, wykorzystując potencjał i zdolności Polaków, którzy byli, są i będą zdolni do wielkich dzieł, ale i niestety do niewyobrażalnie wielkich krętactw. [/quote]
Polityka prospołeczna +
[quote="Zygmunt Stary"]
Jestem za Polską, wolną, silną, bogatą, suwerenną, atrakcyjną dla młodzieży, szanującą swoją tradycję i historię, Polską, która nie walczy z Kościołem Katolickim, jako nieodzownym filarem świadomości i jedności narodu polskiego. Polską dumną, ale szanującą każdego człowieka na każdym etapie jego życia, szanującą rodzinę, wyłacznie jako związek kobiety i mężczyzny, Polską wspierającą tę rodzinę, jako podstawę ładu społecznego i organizacji społecznej.
Jestem za Polską wspierającą kulturę narodową i szanującą swych bohaterów, Polską, w której barwy biało-czerwone są i będą zawsze wyżej niż jakiekolwiek inne. [/quote]
+ konserwatyzm
=
ideologia PiS, czyż nie? |
|
|
|
|
tomow
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="ourson"]Jeśli dajemy kredyt który można umorzyć to znaczy że fundujemy "bezpłatną" edukację.
Poza tym pisałem o tym , że mogłyby być prywatne fundusze stypendialne (przykładem może być dr Joel Fleischman z "Przystanku Alaska"). [/quote]
Co to ma być? Przykład z serialu? |
|
|
|
|
ourson
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="tomow"]Ale tych pieniędzy nie starczy na studia, bo ich koszt to około 1000zł! Teraz służą do zakupienia pomocy naukowych i stancji
[/quote]
Ale ja nie piszę o obecnie istniejących programach stypendialnych tylko o tym jak mogłoby to funkcjonować.
[quote]Czemu nawet to zdanie kwestionujesz? Przecież to nie są moje badania. Taka jest przyjęta norma.[/quote]
To co napisałeś nie ma nic wspólnego z żadną normą.
A zdanie że żadna uczelnia prywatna nie jest przed państwowymi nie jest po prostu prawdziwe. Być może nie są najlepsze wg tych rankingów, ale są lepsze niż niektóre państwowe uczelnie. A do tych innych niewiele im brakuje. oczywiście jest dużo beznadziejnych przechowywalni bezrobotnych, ale tak się dzieje też na państwowych uczelniach. Zresztą dyskusja nt uczelni prywatnych i państwowych była już tutaj na forum, więc nie ma sensu się powtarzać.
[quote="tomow"]ourson napisał/a:
Jeśli dajemy kredyt który można umorzyć to znaczy że fundujemy "bezpłatną" edukację.
Poza tym pisałem o tym , że mogłyby być prywatne fundusze stypendialne (przykładem może być dr Joel Fleischman z "Przystanku Alaska").
Co to ma być? Przykład z serialu?[/quote]
No cóż - może przydałoby się obejrzeć? Polecam. W razie czego mogę pożyczyć- mam wszystkie odcinki. A przykład miał być tylko próbą uzmysłowienia tego jak to może działać. Otóż w serialu tym dr Joel Fleischman w zamian za opłacenie studiów zobligowany był do "odpracowania" jako lekarz kilku lat praktyki w małej miejscowości na Alasce. Dla mieszkańców tej miejscowości taki sposób był jedynym, aby zapewnić sobie pobyt lekarza w swojej miejscowości. I tylko tyle. To że jest to przykład z serialu niczego nie zmienia, bo takie stypendia po prostu funkcjonują w USA, a ponieważ serial Przystanek Alaska był dość popularny w pewnym okresie to uznałem to jako dobry przykład.
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2007-08-30, 22:08[/i] ][/size]
[quote="Morgoth"]Zygmunt Stary napisał/a:
Jestem za Polską, dla której obywatel jest podmiotem, sensem i celem jej istnienia, nie jedynie wyborcą, czy konsumentem.
Jestem za Polską, która buduje silną swoją państwowość, na zasadzie odrębności od jakichkolwiek struktur kościelnych ale nie od zasad moralnych i szacunku dla człowieka, wykorzystując potencjał i zdolności Polaków, którzy byli, są i będą zdolni do wielkich dzieł, ale i niestety do niewyobrażalnie wielkich krętactw.
Polityka prospołeczna +
[/quote]
Co jest w tych zdaniach prospołecznego? |
|
|
|
|
tomow
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
tomow:
A czy spróbowałbyś mi wyjaśnić, dlaczego PiS, który otrzymał mandat społeczny na 4 lata, oddaje władzę w połowie kadencji?
Przecież, może nam się nie spodobać Jędruś czy Romuś, ale miano polityk zobowiązuje!
Polityk, to ktoś, kto realizuje program, nawet w niesprzyjających warunkach!
Jak myślisz tomow, w czyim interesie jest skrócenie kadencji?
Czy zaniechanie reformy finansów publicznych warte jest głowy Jędrusia?
Czy "dogadywanie" się z PO nt. skrócenia kadencji, jest OK?
Czym zasłużył sobie Pawłowiec na zdjęcie go ze stanowiska?
Czy mechanizm z Joaniny jest faktycznym sukcesem Polski?
Kto i dlaczego jest według Ciebie odpowiedzialny za rozpad koalicji
Lepper i to, że jego partia jest taka nieczysta. Odpowiedzialna jest tez opozycja, która cały czas osłabiała rząd.
Nie ma innej drogi jak wybory. Dlatego PiS łapię się wszystkiego |
|
|
|
|
Administrator
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Panowie Tomow nie przyjmuje do wiadomości nawet faktów - podobnie jak jego idole - zacytuje tu fragment pewnego przemówienia z konwencji PIS: "kto nie jest przeciwko nam, ten jest z nami, a nawet ci, którzy są przeciwko nam, są z nami, choć jeszcze o tym nie wiedzą, ale my to im uświadomimy". Więc radzę uważać :mrgreen: |
|
|
|
|
Zygmunt Stary
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="tomow"]Lepper i to, że jego partia jest taka nieczysta. Odpowiedzialna jest tez opozycja, która cały czas osłabiała rząd.
Nie ma innej drogi jak wybory.[/quote]
Czy o tym PiS nie wiedział tworząc koalicję?
tomow, ty chyba od niedawna w polityce...?
Ale przecież, nie od Ciebie bezpośrednio oczekuję odpowiedzi. Spróbuj dowiedzieć sie od liderów i przedstaw ich odpowiedzi(tak działa się w partii), bo skoro występujesz na forum publicznym, nie możesz kompromitować formacji. |
|
|
|
|
tomow
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Zygmunt Stary"]tomow, ty chyba od niedawna w polityce...?
Ale przecież, nie od Ciebie bezpośrednio oczekuję odpowiedzi. Spróbuj dowiedzieć sie od liderów i przedstaw ich odpowiedzi(tak działa się w partii), bo skoro występujesz na forum publicznym, nie możesz kompromitować formacji.[/quote]
Polityka interesuje się od 6 lat, a tak na poważnie od poprzednich wyborów pasrlamentarnych. Pytałes mnie o moje zdanie, więc odpowiedziałem. Działam w sposób nakreślony przez liderów. |
|
|
|
|
Administrator
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Zygmunt fajnie się czytało na temat Twojej wizji Polski ale czasem sobie zaprzeczasz.
[quote="Zygmunt Stary"]...jestem za polską ... Polską, która nie walczy z Kościołem Katolickim, jako nieodzownym filarem świadomości i jedności narodu polskiego[/quote]
[quote="Zygmunt Stary"]Jestem za Polską, która buduje silną swoją państwowość, na zasadzie odrębności od jakichkolwiek
struktur kościelnych..[/quote]
O Odrębność kościoła od państwa trzeba trochę powalczyć. Niestety kościół często dzieli naród zamiast go jednoczyć. To co robi Rydzyk przy poparciu części kościoła nie służy dobru ani Polski ani samego kościoła.
[quote="Zygmunt Stary"]...jestem za polską ...szanującą każdego człowieka ... szanującą rodzinę, wyłacznie jako związek kobiety i mężczyzny..
obywatele są równi wobec prawa[/quote]
[quote="Zygmunt Stary"]...jestem za polską ... szanującą każdego człowieka na każdym etapie jego życia... , ...w której wszyscy obywatele są równi wobec prawa. [/quote]
Trzeba się zdecydować albo szanuje się przekonania wszystkich, albo wybranych osób. Nie można pisać o równości kiedy nie akceptuje się części społeczeństwa.
[quote="Zygmunt Stary"]Jestem za Polską dotrzymującą porozumień międzynarodowych [/quote]
[quote="Zygmunt Stary"] .. jestem za polską .. nie przyjmującą umów międzynarodowych, które temu dobru mogłyby zagrozić[/quote]
Nie uważasz że czasem potrzebne są kompromisy? Umowy międzynarodowe nie dzielą się tylko na korzystne i niekorzystne dla Polski.
[quote="Zygmunt Stary"]Wybierając jednak między Polską biedną,ale suwerenną i decydującą o sobie, a bogatszą, w której o losach Polaków decydować będą inni - wybieram to pierwsze[/quote]
Tylko kto zostanie w tym kraju jeśli pozostanie on biednym skansenem Europy? Młodzi ludzie chcą żyć normalnie, a wszelkie ideały to rzecz która naparwde mało ich interesuje.
I mając wybór między pozostaniem w kraju i klepaniem biedy a wyjazdem na zachód i życiem na przyzwoitym poziomie 90% wybierze to drugie. |
|
|
|
|
Tomek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="tomow"]
Lepper i to, że jego partia jest taka nieczysta. Odpowiedzialna jest tez opozycja, która cały czas osłabiała rząd. [/quote]
To, że Lepper i jego partia jest nieczysta Kaczyński dobrze wiedział i obiecywał społeczeństwu, że jego partia będzie w pierwszym szeregu walczyć z Samoobroną. Po czym zawarł z nią sojusz. Już nawet pro-PiSowi publicyści tacy jak Ziemkiewicz widzieli w tym ogromny błąd i wróżyli klęskę Kaczyńskiemu właśnie z powodu takich sojuszy. Kaczyńsy to żałośni przywódcy, którzy nie potrafią wybierać współpracowników, nie potrafią wybierać sojuszników i nie trzymają się obiecanych zasad. Opozycja natomiast była opozycją jak sama nazwa wskazuje. |
|
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Wczoraj wieczorem oglądałam program Tomasza Lisa...porażka PIS-u na całej lini :D Sieroty nie miały żadnych argumentów na swoją obronę,nie potrafili odpowiedzieć na bardzo proste pytania Leppera :D Krótko-ośmieszyli się.W życiu na nich nie zagłosuję ,nich znikają jak najszybciej ze sceny politycznej-skorumpowani oszuści... :evil: |
|
|
|
|
Mateusz
WIELUNIAK I'Amsterdam

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Tomek[/b]
Kaczyński to dobry strateg niczym Napoleon, ale nie ma on poparcia większości społeczeństwa, a po 2-gie jak Napoleon pod Moskwą, Niemcy pod Stalingradem tak Kaczyński się potknie i popełni duży błąd. Choć póki co i tak wierze w to że PiS wygra te wybory :roll:
Dlaczego :?: Otóż sprawa jest prosta, te głupie sondaże wyborcze jak wiadomo są zawsze stronnicze i zrobione byle jak (2 lata temu wróżyły że wygra PO, a wyszło inaczej :p ) W dodatku nie biora pod uwagi ludzi, ktorzy są niezdecydowani, a jest ich 20-25% i tym "niezdecydowanym" jest bliżej do PiS niż PO, choć można tu wysnuć także inne wnioski...[/b] |
|
|
|
|
Jaro
Administrator wielun.biz

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Mateusz"]Kaczyński to dobry strateg niczym Napoleon[/quote]
[b]Mateusz[/b], następne takie teksty umieszczaj w dziale "Humor". :lol: |
| |
|
|
|
|
Zygmunt Stary
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Administrator:
Nie zaprzeczam sobie, a między moimi tezami, które przedstawiasz, bo jakoby zawierają sprzeczności, żadnej sprzeczności nie ma.
[quote="Administrator"]O Odrębność kościoła od państwa trzeba trochę powalczyć. Niestety kościół często dzieli naród zamiast go jednoczyć. To co robi Rydzyk przy poparciu części kościoła nie służy dobru ani Polski ani samego kościoła. [/quote]
Nie zgadzam się z tymi stwierdzeniami.
Pojedyncze zdarzenia, które jakoby mają służyć "udowodnieniu" tezy o "olbrzymich" wpływach struktur kościelnych na struktury państwa, przy bliższym przyjrzeniu się okazują się "nadmuchanymi przez ateizujące media balonami", które pękają i poza smrodem nic nie zostaje.
Czy to co robi Ojciec Tadeusz Rydzyk służy dobru Polski i dobru Kościoła?
Na ten temat zdania zarówno wśród polityków, jak i wśród Episkopatu są zdecydowanie podzielone.
Żaden człowiek nie jest wieczny, a to co po nim pozostaje, jest świadectwem jego miłości.
Ojciec Rydzyk kocha Kościół, kocha Polskę!, ale kocha Prawdę, a wierność wobec niej zobowiązuje również do wypowiadania "niepoprawnych politycznie" stwierdzeń. Jeżeli był najbardziej atakowany przez byłego jezuitę Obirka, który odrzucił złożone Kościołowi śluby, jeżeli był najbardziej atakowany przez długoletniego, aktywnego, agenta SB, ks.Michała Czajkowskiego, jeżeli atakują Ojca Rydzyka, ci co w głębi duszy nienawidzą całego Kościoła, mają w małym poszanowaniu swoją Ojczyznę Polskę, to tylko dodaje Ojcu Rydzykowi splendoru.
Nie szanuję "wszystkich przekonań", ale szanuję godność ludzką każdego człowieka, również tego, który błądzi. Bo przecież nasza droga doczesna jest "małą chwilką", a każdy z nas "pyłkiem". Przekonania można zmienić. Człowiek po wyroku i odsiadce, naprawdę nie chce z powrotem wracać "do pudła", ale często wraca...
Niekiedy nie wraca i to jest najpiękniejsze!
Nie lubię kompromisów. Uznaję logikę dwuwartościową, a nie rozmytą.
Kompromis i tolerancja, to nie są słowa z mojego słownika. Nie używam tych słów.
Uważam, że są to słowa ludzi świadomie błądzących i godzących się na zło.
Nie znaczy to, że kieruję się nienawiścią, ale gniew nie ma u mnie jedynie ujemnej konotacji.
[quote="Administrator"]
Tylko kto zostanie w tym kraju jeśli pozostanie on biednym skansenem Europy? Młodzi ludzie chcą żyć normalnie, a wszelkie ideały to rzecz która naparwde mało ich interesuje.
I mając wybór między pozostaniem w kraju i klepaniem biedy a wyjazdem na zachód i życiem na przyzwoitym poziomie 90% wybierze to drugie.[/quote]
Nie chcę nikomu narzucać swojej woli w kwestii wyboru poziomu życia. Wszystko ma jednak swoją cenę. Myślę, że poza poziomem egzystencji, równie ważne jest dla człowieka "bycie u siebie". Dla mnie jest to ważniejsze od tego pierwszego. Nie mam zbyt wielkich oczekiwań w stosunku do "chwilowej doczesności", której do wieczności nie zabiorę. |
|
|
|
|
Tomek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Mateusz"][b]Tomek[/b]
Dlaczego :?: Otóż sprawa jest prosta, te głupie sondaże wyborcze jak wiadomo są zawsze stronnicze i zrobione byle jak (2 lata temu wróżyły że wygra PO, a wyszło inaczej :p ) W dodatku nie biora pod uwagi ludzi, ktorzy są niezdecydowani, a jest ich 20-25% i tym "niezdecydowanym" jest bliżej do PiS niż PO, choć można tu wysnuć także inne wnioski...[/b][/quote]
Ta, ale te same sondaże dawały przewagę HGW w stolicy i PO w wyborach samorządowych i jakoś się sprawdziło.
--
Tomasz |
|
|
|
|
hajen
W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Bo to poglady sa kreowane przez sondaze a nie odwrotnie. |
|
|
|
|
Tomek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Z zgodnie z zasada nieoznacznosci Heisenberga sondaze na pewno maja wplyw na wynik wyborow, ale czy az tyle ? Nie przesadzalbym... |
|
|
|
|
waldex

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Jaro"][quote="Mateusz"]Kaczyński to dobry strateg niczym Napoleon[/quote]
[b]Mateusz[/b], następne takie teksty umieszczaj w dziale "Humor". :lol:[/quote]
Szanujmy wszystkich opinie.
Ten komentarz nie był smaczny i to nie jest tylko moje odczucie.
Nie jestem nawet moderatorem, ale takie teksty zapewne nie poprawiają atmosfery na forum.
[color=red]
Ależ waldex, ja szanuję każdego opinię z tu piszących i nikogo nigdzie nie obrażam, lecz porównywanie Kaczyńskiego do Napoleona jest co najmniej śmieszne, zwłaszcza w obecnej sytuacji politycznej kraju...
Jaro[/color] |
|
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]waldex[/b], Mateuszowi zapewno chodzilo, ze byli podobni strategia wzrostu :P |
|
|
|
|
waldex

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]Ferbik[/b] mi chodziło o odpowiedź do postu Mateusza. |
|
|
|
|
siwy_
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Jak udowodnią wszystkie swoje tezy przeciw Kaczmarkowi i spółce, to wygrają wybory, jak im się nie uda, przegrają. Duży wpływa na wynik będzie miała też frekwencja - im mniejsza tym lepiej dla PiSu. |
|
|
|
|
Mateusz
WIELUNIAK I'Amsterdam

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Ferbik, Jaro[/b]
Żarty żartami, ale wg mnie jeśli nic się nowego nie wydarzy, to PiS na pewno wygra tw wybory.
A wierzcie mi że Kaczyński nie jest głupi, tak jak wam się wydaje. Na pewno jak będzie potrzeba to dziadka z Wermachtu znajdą, choć wg mnie wygrają kilku % różnicą. Bo wyborcy LPR i Samoobrony nie chcąć zmarnować głosu(głupie myslenie, ale niestety) i zagłosują na PiS.
Napoleon pomylił się raz z wielką przegraną, dla Kaczyńskiego będzie tak samo, jeśli Kaczmarka nie uwalą. |
|
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
|