Jesteś ciekaw waszego zdania na temat tańczenia Poloneza na komersach w Gimnazjach. Moje zdanie jest takie że to skandal. Tradycją zawsze było że poloneza tańczyło się na studniówce, 100 dni przed maturą a nie na głupich komersach. Jestem bardzo oburzony i te Gimnazja tylko psują Polską tradycje!! Jak wy sądzicie, jakie jest wasze zdanie?
Silvo, nie przesadzaj. Komers jest też około 100 dni przez EGZAMINEM. Prawie jak studniówka i matura. Ja też tańczyłam poloneza i jestem bardzo zadowolona, że taka impreza jest w gimazjum, jedyna taka, na której bawi się taka duża ilość osób i co najważniejsza - cała klasa. Komers wspominam baaaaaardzo miło, chciałabym jeszcze raz ale będę musiała jeszcze poczekać do studniówki.
Aha, i tak btw, nie w każdej szkole jest organizowany komers. To jest zależne od szkoły a akurat w naszym Wieluniu w każdej szkole jest taka impreza.
Silvo poloneza tańczylo sie też w podstawówce w ósmej klasie! I to bylo wiele lat wstecz Odkad pamiętam polonez byl tańczony nie tylko w klasach maturalnych
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomogła: 12 razy Wiek: 43 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-01-11, 16:33
Silvo napisał/a:
Tradycją zawsze było że poloneza tańczyło się na studniówce, 100 dni przed maturą a nie na głupich komersach. Jestem bardzo oburzony i te Gimnazja tylko psują Polską tradycje!!
bez przesady, ja tez tańczyłam poloneza w podstawówce i to dwa razy!!!!!!!
i nie wydaje mi sie, żeby tradycja przez to ucierpiała.
Uważam że studniówka jak sama nazwa wskazuje powinna się odbywać tylko tam gdzie uczniowie mają za 100dni mature .Wszystko inne to takie dowartościowywanie sie nauczycieli i uczniów oraz dewaluowanie starej uczniowskiej tradycji.
Ok niektorzy mi tu pisza tak jakbym byl przeciwny komersom. Komers to na pewno fajna sprawa i nie jestem temu przeciwny. Po prostu wg mnie w szkolach powinno poloneza tanczyc sie tylko przed matura na studniowce. W Gimnazjach sobie potanczcie Oberka Nie lubie Gimnazjów!! Nie mowie ze Gimnazjalistow tylko Gimnazjów!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum