Co najbardziej lubicie w Wieluniu? |
Author |
Message |
Basia
Wieluniaczek Dwa oblicza ]:-)

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]I kocham nowy Urząd Miejski: [/quote]
Hasiok :DDDDD |
|
|
|
daff
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
a ja w wieluniu lubie to, ze wszystkich znam :wink: przynajmniej z widzenia. i jak spotykam taka znana- nieznana osobe na drugim koncu Polski to az cieplej na sercu sie robi :) i jest z kim isc na piwo :grin: |
|
|
|
Ryfka [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
No i z postów wynika, że Wielunianie to całkiem przyjemni ludzie są 8) |
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Kiedyś chcieliśmy stąd zwiać byliśmy od tego o maleńki kroczek .Praca ,mieszkanie ,wszystko przygotowane........ale nie ,nie wyjechaliśmy....Wieluń sie zmienia ,pięknieje,nigdzie nie jest tak ładnie.I jak narazie zostajemy :D |
|
|
|
Syla
W trakcie przeprowadzki do Wielunia SuperStar

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]I kocham nowy Urząd Miejski: [/quote]
Dobry Hasiok nie jest zły... Ale budynek nawet lepszy od tych ZUSowskich :twisted:
[quote="Ryfka"]No i z postów wynika, że Wielunianie to całkiem przyjemni ludzie są [/quote]
Ależ naturalnie, że przyjemnie :D |
|
|
|
Seniorita
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Hm... Ja Wieluń lubie najbardziej za to że jest tu ładnie i zielono. Nasze miasteczko pięknieje w oczach ostatnimi czasy więc coraz milej spędza się tu czas :smile: |
|
|
|
Izabela
Przyjeżdża na zakupy Izabela

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
W Wieluniu ajbardziej lubie to,że wszędzie jest blisko... |
|
|
|
Basia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Izabela"]W Wieluniu ajbardziej lubie to,że wszędzie jest blisko...[/quote]
a ja jeszcze to ze mam dwie ulubione knajpki gdzie nawet jak pojde sama to sei nei nudze :D wielkie pozdro for Amfi i Testi :twisted: :twisted: :twisted: |
|
|
|
Panciatka
Dojeżdża PKSem I can't hear you

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
wieluń? hmmmm....całkiem smpatyczne miasteczko,,,tylko że ja będąc młodą osobą narzekam tu na brak butików,,,kiedy wpadam na zakupy wszystkie skley jestem wstanie przejść wgodzinke i wychodzę z pustymi rękami...no ale zawsze pozostaje rynek we wtorki i piatki gdzie spotykam sporą ilośc znajomych-nie ma to jak spacer po targu w piekny piatkowy ranek:P |
|
|
|
Marta
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Panciatka"],,,tylko że ja będąc młodą osobą narzekam tu na brak butików[/quote]
Nawet gdyby te butiki były, to wydaje mi się, że by się nie przyjęły. Dlaczego?
1. Większości społeczności wieluńskiej nie stać na kupowanie ubrań w drogich butikach (bo tanich butików nie ma).
2. Nawet jakby te butiki były, to znając życie byłoby byle co. Niby w Wieluniu są też różne firmowe sklepy a rzucają do nich same szmatki, w porównaniuu co do sklepów w większych miastach. |
|
|
|
Ryfka [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
moim zdaniem najładniejsza ulica w Wieluniu to Roosevelta; klimatyczne miejsce, podobają mi się te stare domy, babki w oknach z łokciami na poduszkach, ładnie przycięte drzewka...swojskie klimaty małego miasteczka :) |
|
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Kiedyś chcieliśmy wyjechać z Wielunia jak najdalej....ale teraz chyba nigdzie byśmy się nie ruszyli z tego coraz piękniejszego miasteczka....co nam się podoba ? prawie wszystko ostatnio.. |
|
|
|
Basia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ryfka"]Roosvelta[/quote]
mieszkam w Wieluniu od dziecka, a i tak nie znam nazw polowy ulic, oświecisz mnie gdzie jest ta :> |
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
to chyba gdzieś w okolicy cmentarza .... |
|
|
|
Ryfka [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Basia[/b], faktycznie Roosevelta jest przy cmentarzu, tam gdzie tzw poniemieckie bloki |
|
|
|
|
sculli
Przejeżdżał przez Wieluń kto mnie przytuli :(

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
piękne kobiety zamieszkujące tą boską ziemię :wink: |
|
|
|
Basia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="sculli"]piękne kobiety zamieszkujące tą boską ziemię[/quote]
dzieki w imieniu wielunianek :D tylko dziwi mnie Twoj avatar bo Angi ne jest z Wielunia :twisted: :twisted: :rofl: |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
się czepię. Nie Roosvelta tylko Roosevelta |
|
|
|
Ryfka [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]się czepię. Nie Roosvelta tylko Roosevelta
[/quote]
2:1 dla Ciebie
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2006-07-06, 11:09[/i] ][/size]
w Wieluniu lubię jeszcze to, że jak kogoś nie znam, to zawsze znajdę osobę, która ma znajomego, który zna tego kogoś :grin: ;) |
|
|
|
sculli
Przejeżdżał przez Wieluń kto mnie przytuli :(

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote]dzieki w imieniu wielunianek :D tylko dziwi mnie Twoj avatar bo Angi ne jest z Wielunia :twisted: :twisted: :rofl:[/quote]
Angie akurat nie, mam jej avatar bo mi się podoba, jest ładną kobietą i trzeba przyznać że świetnie gra :grin: |
|
|
|
Dominika
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
a ja tesknie za moim Wieluniem strasznie i juz nie moge sie doczekac, kiedy zobacze te magiczna "tabliczke" ;-( |
|
|
|
Silvo
Mieszka pod Wieluniem Wieluń rulez!

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Zgadzam się z wieloma osobami, że nasze miasteczko jest śliczne, wypiękniało przed rocznicą wybuchu II WŚ kiedy to odwiedził nas sam prezydent Kwaśniewski. Od tamtego czasu miasto pięknieje w oczach! Na spacery najlepiej wybrać się na planty lub do lasku miejskiego - bardzo śliczne miejsca! Centrum mamy śliczniutkie, fontanna, ogródki, ładnie oświetlone wszystko, odrestaurowane budynki, nigdzie dalej się nie przeniose. Nie podoba mi się tylko to, że niektórzy nie potrafią szanować nowych placów zabaw, pomników itp. Ostatnio stanął pomnik papieża, wcześniej zegar słoneczny - który bardzo szybko został zniszczony i musiał być naprawiany. Łobuzeria jednym słowem!! Pozdrawiam ludzi kochających nasze miasto! |
|
|
|
hasta
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
od czasu wakacji we francji juz nigdy nie powiem ze w wieluniu mi sie nudzi... :) |
|
|
|
gebbers
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
pieknie odnowiona ul. Sieradzka, az chce sie nia jezdzic. |