Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 55 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: wies
Wysłany: 2014-09-24, 19:17
Tylko po co i komu te kolejne sklepy? Najpierw ubić przemysł, a teraz półki uginające się od towarów których (nie)będą mogli kupić ci pozwalniani z tych zakładów. Osobiście w Wieluniu kupuję tylko bieżące art. spożywcze lub awaryjnie potrzebne na już.
Osobiście w Wieluniu kupuję tylko bieżące art. spożywcze lub awaryjnie potrzebne na już.
Masz rację, też tak robię, ale tylko dlatego, że nie mamy "normalnych" sklepów. Te które są np. na Kaliskiej to sklepiki, gdzie odzież niemarkowa jest w cenie dwukrotnie przewyższającej swoją wartość.
Z tego co się dziś dowiedziałem to do każdego sklepu będzie oddzielne wejście z zewnątrz. Jak dla mnie to poryty pomysł. Myślałem, że będzie jedno wejście, bądź dwa i hol z ławeczkami z którego będzie się wchodzić do sklepów. W przypadku deszczowych czy zimowych dni zakupy to będzie udręka! Za każdym razem wychodzić na dwór.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2014-10-03, 22:02
To nie ma być galeria handlowa do jakich przywykliśmy czyli Manu, Jurajska... tylko park handlowy czyli w tym przypadku 12 marketów/sklepów z oddzielnymi wejściami. Faktycznie mogliby dać chociaż jeden wspólny korytarz i wejścia też do każdego oddzielne. Widać na wizualizacjach i na filmiku z otwarcia takiej samej galerii w Radomsku
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-10-03, 22:07
Silvo napisał/a:
Z tego co się dziś dowiedziałem to do każdego sklepu będzie oddzielne wejście z zewnątrz. Jak dla mnie to poryty pomysł. Myślałem, że będzie jedno wejście, bądź dwa i hol z ławeczkami z którego będzie się wchodzić do sklepów. W przypadku deszczowych czy zimowych dni zakupy to będzie udręka! Za każdym razem wychodzić na dwór.
Ale nie rozumiem czego się spodziewałeś? Galerii handlowej? Przecież od początku było mówione, że to będzie tylko kompleks sklepów.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-10-04, 09:06
Silvo napisał/a:
Z tego co się dziś dowiedziałem to do każdego sklepu będzie oddzielne wejście z zewnątrz.
O tym wiadomo praktycznie od samego początku powstawania tego budynku u nas. Dlatego trochę irytowało mnie nazwanie tego, galerią handlową. Bo to zwykłe sklepy będą tyle tylko, że skomasowane w jednym miejscu.
Ktoś marketingowo nie pomyślał, ale nie mój problem
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
@Spooky: ja spodziewałem się właśnie galerii, nawet nazwa tego tematu to sugeruje. Może nie bardzo się interesowałem, czegoś nie doczytałem, ale wszyscy mówią/piszą o galerii. Jak ma być tak jak piszecie to średnio mi się to widzi. Będzie taka Kaliska, tylko zapętlona w kwadrat;) I nie będzie drugiej poczekalni dla dworca PKS.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-10-04, 14:11
Ani inwestor, ani nikt związany z powstaniem tego obiektu nigdy oficjalnie nie powiedział o nim "galeria handlowa". Jedyną obowiązującą nazwą tego kompleksu sklepów jest "Era Park Handlowy". To, że ktoś sobie to zinterpretował po swojemu i zaczął mówić/pisać o "galerii handlowej", to tylko świadczy o tym, że słabo zapoznał się z projektem.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum