Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Pizzerie w Wieluniu
Author Message
FXX
Dojeżdża PKSem

Posted:     [ !!! ]

Kurcze, bez przesadyzmu, zjeść całą dużą pizzę z BB to nie jest jakieś spektakularne osiągnięcie :)

michal_saper
Przyjeżdża na zakupy

[quote="red"][quote="coprosze"]ok Red,to kiedy idziemy? :D

Nie powiem,lubię pojeść :)
BB to tam gdzie jest druga duża gratis,tak?
[/quote]Tak tam - zapraszam na PW.[/quote]

[b]Red[/b] jak się zakończył zakład ?

Leveile Soleile
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

To ja może o czymś innym. Miałam okazję ostatnio jeść pizze w Latakii. Nowe miejsce na plus oczywiście. Niestety pizza bez smaku, a jadłam dwa rodzaje. Jedna lepsza od drugiej, ale jednak dalej obie beznadziejne. Nie polecam. Nie wiem czy się coś zmieniło, bo kiedyś jadłam pizze w Latakii i były ok, a teraz to jakaś porażka. Może tylko mi się tak wydaje, bo robią lepsze pizze w innych pizzeriach? Sama nie wiem. W każdym razie teraz Latakia uplasowała się u mnie na ostatnim miejscu.

zbigie
Dojeżdża PKSem

A ja byłem dzisiaj pierwszy raz w nowej Latakii na miejscu, wcześniej raz brałem na wynos, a w starej lokalizacji byłem stałym klientem i pizza była tak dobra (tradycyjnie z salami), że właśnie szukam na Allegro pokrowca na pizzę aby ją wozić na drugi koniec miasta (gdzie mieszkam) i nie chcę aby mi ostygła. Jak dla mnie Latakia is The best.

Skorupa
Dojeżdża PKSem

I co, nie ma na Allegro?

hartman
Słyszał o Wieluniu

"Pizzeria" Bazylia na biedala... Najgorsza pizza jaką jadłem. Ciasto było surowe,zakalec nie do zjedzenia. Nie mam pojęcia jak można tak spiepszyć. Dodatki kiepskiej jakości i praktycznie ich nie ma. Pierwszy i ostatni raz. Jak ktoś chce mieć rozstrój żołądka to prosta droga. Sosu jak na lekarstwo (o ile kechup tortex czy inny można nim nazwać)

Do tego obsługa. Totalne zamieszanie z zamówieniem, problemy z liczeniem, stolikiem. Od wejścia same minusy. Nie wróżę im sukcesu jeśli podają klientowi tak kiepskie jedzenie.

RafałEwi
Słyszał o Wieluniu
Rafał EWI

Byłem w Bazylii juz kilka razy - pizza IMO bardzo dobra, wypieczona, pełno składników.

Pozytywne zaskoczenie odnośnie dostawy - pizza przyjechała w 30min :shock: , gorąca, co rzadko zdarzało mi się zamawiając z innych miejsc.
Dla mnie BIG plus, polecam :!:

red
Moderator

Bez złośliwości, ale brzmi jak autoreklama. Zwłaszcza w wykonaniu użytkownika, który jest autorem aż jednego posta...

bob_mistrz
WIELUNIAK
Skowyrny

Bazyla - składników całkiem dużo, w smaku... jakim smaku? Kompletnie bez smaku.
La Spezia - teoretycznie lepiej, bardzo fajne pieczarki, dużo sosów. Sosy niestety nie dobre, ciasto jw. kompletnie bez smaku.
Eden - numero uno. Ostatnio ciasto trochę cieńsze, salami, tuńczyk i szynka "żondzom" :)

yabos
Wieluniaczek

Próbowałem pizzy z Bazylii i co najwyżej średnio. Za dużo sera, nawet jak na podwójny a zamówione było normalnie. Oliwek i kurczaka na pizzy nie widziałem, dało się wyczuć trochę szynki i nic więcej. Plus za bardzo szybką dostawę.

Mrówek
Moderator

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/T-gQW_lfkBQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

kataniarz
Ma stragan na targu

Najlepsza pizza jak dla mnie jest w Amfiteatrze.

hajen
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

A ja dalej wierny Latakii i Edenowi. Najsmaczniejsze dla mnie pizze. Ale Big Buffalo ma ogromny plus za godziny otwarcia. Jesteś głodny -> myk i już nie jesteś :)

Ferbik
Administrator

Jadłem ostatnio w Amfiteatrze i dziś w Latakii. Szczerze, to chyba moje ulubione pizze.
W Latakii kurczak na pizzy był doprawiony tak świetnie, że nie pamiętam, czy tak dobrego jadłem. Oczywiście z tych dwóch miejsc pizzę kropić sosami to grzech :)

michal_saper
Przyjeżdża na zakupy

Według mnie pizza z Amfiteatru kładzie na łopatki lokalną konkurencję. Kompletnie niczego nie mogę się doczepić. Zasłużone 10/10.

bAN
Przyjeżdża na zakupy

a mi tam wszędzie smakuje. ja nie jestem wybredny i za 25 zł cudów nie oczekuje. Rozumiem również że ludziom sie nie chce robić pizzy w sobote godzine przed zamknięciem, wszak każdy chociaż jeden wieczór chciał by mieć w miare wolny. I co niektórym tez bym proponował to wziąć pod uwage :wink:
Tylko raz mnie kobieta zdenerwowała w Afrodycie i tam już nigdy nie zamówie.

tequila322
Słyszał o Wieluniu

Moim zdaniem w Bazylii pizza nie jest zła, mnie się przynajmniej nigdy nie zdarzyło żeby coś było niedopieczone. Za to ich hamburger z mięskiem własnej roboty rządzi

wlodziu
Słyszał o Wieluniu

Kilka godzin temu miałem okazję zamawiać pizzę w Bazylii. Na obsługę nie ma co narzekać, ale przejdźmy do tego co mi się nie spodobało jak i moim kolegom. To smak i konsystencja sosów, bo sos czosnkowy to woda z dodatkiem mleka.
Do tego razem za wszystkie pizze zapłaciliśmy ponad 140zł, a jako gratis dostaliśmy tylko 0,5l Coli i to z wyraźnym niezadowoleniem Pani, która nam to podawała. Pragnę zauważyć, że w innych lokalach bez problemu dostalibyśmy gratisowe pizze. Jako, że lokal jest nowy na rynku powinien coś więcej zaoferować..

mafik
Przyjeżdża na zakupy

A ja kilka dni temu rozczarowałem się trochę w BB. Zamówiłem dużą pizzę z pieczarkami, cebulą, papryką i kurczakiem. Starsza Pani policzyła że jest extra dodatek i dostałem gratis Pepsi, ale pizzę robił już jakiś "Sławek" ( tak na marginesie niezbyt uprzejmy, zarówno dla mnie jak i dla owej Starszej Pani, która nie radziła sobie jeszcze tak dobrze jak inni pracownicy, ale była bardzo miła ). No i jak zawsze nawet na małej pizzy za 10zł miałem kurczaka "do woli", tak na dużej za 27zł miałem dosłownie 5 kawałków kurczaka...

red
Moderator

[quote="wlodziu"]Do tego razem za wszystkie pizze zapłaciliśmy ponad 140zł, a jako gratis dostaliśmy tylko 0,5l Coli i to z wyraźnym niezadowoleniem Pani, która nam to podawała. Pragnę zauważyć, że w innych lokalach bez problemu dostalibyśmy gratisowe pizze. Jako, że lokal jest nowy na rynku powinien coś więcej zaoferować..[/quote]Ale dostałeś coś niezgodnie z cennikiem? Bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi.

Rybak
Przyjeżdża na zakupy
ornitolog

[quote="red"]Bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi.[/quote]

Chodzi o to, że jak się zostawia tyle kasy jednorazowo to można oczekiwać np. 2l Coli
jako gratis. (Koszt dla lokalu to jakieś 3-4 zł netto).
W Latakii takie gratisy są czymś normalnym i powodują, że zadowolony klient wróci :)

red
Moderator

Ale skoro jest coś w cenniku zapisane to jest zapisane. A jak nie ma to nie ma i tyle. W McDonaldzie też byś się domagał gratisów?

Archdevil
Administrator
pan piekła

Nie wiem dlaczego, ale zamówienia o takich kwotach bardziej kojarzą mi się z napiwkiem dla obsługi. A tu wszyscy by chcieli gratisy :twisted:

zwyczajna
WIELUNIAK

A mi sie kojarzą z tym co napisał Rybak... może nie było zapisane w cenniku, ale naiwnie liczyli na cos więcej. To spowoduje tylko tyle, że następnym razem pójdą gdzie indziej a chyba nie o to chodzi.

Dla mnie najgorsza z najgorszych to pizza w Laspezzi i sosy do niej. Może coś się zmieniło, ale to było zwyczajnie tak obrzydliwe, że pies nie chciał tego zjeść. I nigdy już nie zamówię.

To nie jest wybrzydzanie bo czegoś mało, tylko pizza była mokra a sosy na niej, jak i te osobno strasznie słodkie.

miko 005
WIELUNIAK

W dobrym tonie jest dzisiaj dawanie napiwków. I jeśli dobrze kojarzę, to jest to kwota ok.10% wartości zamówienia. Jakoś nie czytam nigdzie, że z tych 140 zł. obsługa dostała chociaż dychę. No ale gratisów nie było :razz:
Często jestem w jednej z pizzerii (z racji bliskości), ale też nie będę ukrywał, że odpowiada mi tam wszystko i ktokolwiek by mnie nie obsługiwał, przy płaceniu rachunku ... dziękuje mi z większym uśmiechem na twarzy :D

Co do gratisów, jeśli jest o nich jakaś widoczna wiadomość w lokalu, to pewnie bym się ich domagał, ale tak ... do kogo mieć pretensje?

[quote="edzia i odziu"]... może nie było zapisane w cenniku, ale naiwnie liczyli na cos więcej. To spowoduje tylko tyle, że następnym razem pójdą gdzie indziej a chyba nie o to chodzi. [/quote]
Tak za bardzo to nie szastajmy tym straszeniem o pójściu do konkurencji, bo za chwilę okaże się, że już nie mamy gdzie iść :twisted:

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: