Pizzerie w Wieluniu |
Author |
Message |
FXX
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Kurcze, bez przesadyzmu, zjeść całą dużą pizzę z BB to nie jest jakieś spektakularne osiągnięcie :) |
|
|
|
michal_saper
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="red"][quote="coprosze"]ok Red,to kiedy idziemy? :D
Nie powiem,lubię pojeść :)
BB to tam gdzie jest druga duża gratis,tak?
[/quote]Tak tam - zapraszam na PW.[/quote]
[b]Red[/b] jak się zakończył zakład ? |
|
|
|
Leveile Soleile
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
To ja może o czymś innym. Miałam okazję ostatnio jeść pizze w Latakii. Nowe miejsce na plus oczywiście. Niestety pizza bez smaku, a jadłam dwa rodzaje. Jedna lepsza od drugiej, ale jednak dalej obie beznadziejne. Nie polecam. Nie wiem czy się coś zmieniło, bo kiedyś jadłam pizze w Latakii i były ok, a teraz to jakaś porażka. Może tylko mi się tak wydaje, bo robią lepsze pizze w innych pizzeriach? Sama nie wiem. W każdym razie teraz Latakia uplasowała się u mnie na ostatnim miejscu. |
|
|
|
zbigie
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
A ja byłem dzisiaj pierwszy raz w nowej Latakii na miejscu, wcześniej raz brałem na wynos, a w starej lokalizacji byłem stałym klientem i pizza była tak dobra (tradycyjnie z salami), że właśnie szukam na Allegro pokrowca na pizzę aby ją wozić na drugi koniec miasta (gdzie mieszkam) i nie chcę aby mi ostygła. Jak dla mnie Latakia is The best. |
|
|
|
Skorupa
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
I co, nie ma na Allegro? |
|
|
|
hartman
Słyszał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
"Pizzeria" Bazylia na biedala... Najgorsza pizza jaką jadłem. Ciasto było surowe,zakalec nie do zjedzenia. Nie mam pojęcia jak można tak spiepszyć. Dodatki kiepskiej jakości i praktycznie ich nie ma. Pierwszy i ostatni raz. Jak ktoś chce mieć rozstrój żołądka to prosta droga. Sosu jak na lekarstwo (o ile kechup tortex czy inny można nim nazwać)
Do tego obsługa. Totalne zamieszanie z zamówieniem, problemy z liczeniem, stolikiem. Od wejścia same minusy. Nie wróżę im sukcesu jeśli podają klientowi tak kiepskie jedzenie. |
|
|
|
RafałEwi
Słyszał o Wieluniu Rafał EWI

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Byłem w Bazylii juz kilka razy - pizza IMO bardzo dobra, wypieczona, pełno składników.
Pozytywne zaskoczenie odnośnie dostawy - pizza przyjechała w 30min :shock: , gorąca, co rzadko zdarzało mi się zamawiając z innych miejsc.
Dla mnie BIG plus, polecam :!: |
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Bez złośliwości, ale brzmi jak autoreklama. Zwłaszcza w wykonaniu użytkownika, który jest autorem aż jednego posta... |
|
|
|
bob_mistrz
WIELUNIAK Skowyrny

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Bazyla - składników całkiem dużo, w smaku... jakim smaku? Kompletnie bez smaku.
La Spezia - teoretycznie lepiej, bardzo fajne pieczarki, dużo sosów. Sosy niestety nie dobre, ciasto jw. kompletnie bez smaku.
Eden - numero uno. Ostatnio ciasto trochę cieńsze, salami, tuńczyk i szynka "żondzom" :) |
|
|
|
yabos
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Próbowałem pizzy z Bazylii i co najwyżej średnio. Za dużo sera, nawet jak na podwójny a zamówione było normalnie. Oliwek i kurczaka na pizzy nie widziałem, dało się wyczuć trochę szynki i nic więcej. Plus za bardzo szybką dostawę. |
|
|
|
Mrówek
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/T-gQW_lfkBQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
|
|
|
kataniarz
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Najlepsza pizza jak dla mnie jest w Amfiteatrze. |
|
|
|
hajen
W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
A ja dalej wierny Latakii i Edenowi. Najsmaczniejsze dla mnie pizze. Ale Big Buffalo ma ogromny plus za godziny otwarcia. Jesteś głodny -> myk i już nie jesteś :) |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Jadłem ostatnio w Amfiteatrze i dziś w Latakii. Szczerze, to chyba moje ulubione pizze.
W Latakii kurczak na pizzy był doprawiony tak świetnie, że nie pamiętam, czy tak dobrego jadłem. Oczywiście z tych dwóch miejsc pizzę kropić sosami to grzech :) |
|
|
|
michal_saper
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Według mnie pizza z Amfiteatru kładzie na łopatki lokalną konkurencję. Kompletnie niczego nie mogę się doczepić. Zasłużone 10/10. |
|
|
|
bAN
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
a mi tam wszędzie smakuje. ja nie jestem wybredny i za 25 zł cudów nie oczekuje. Rozumiem również że ludziom sie nie chce robić pizzy w sobote godzine przed zamknięciem, wszak każdy chociaż jeden wieczór chciał by mieć w miare wolny. I co niektórym tez bym proponował to wziąć pod uwage :wink:
Tylko raz mnie kobieta zdenerwowała w Afrodycie i tam już nigdy nie zamówie. |
|
|
|
tequila322
Słyszał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Moim zdaniem w Bazylii pizza nie jest zła, mnie się przynajmniej nigdy nie zdarzyło żeby coś było niedopieczone. Za to ich hamburger z mięskiem własnej roboty rządzi |
|
|
|
wlodziu
Słyszał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Kilka godzin temu miałem okazję zamawiać pizzę w Bazylii. Na obsługę nie ma co narzekać, ale przejdźmy do tego co mi się nie spodobało jak i moim kolegom. To smak i konsystencja sosów, bo sos czosnkowy to woda z dodatkiem mleka.
Do tego razem za wszystkie pizze zapłaciliśmy ponad 140zł, a jako gratis dostaliśmy tylko 0,5l Coli i to z wyraźnym niezadowoleniem Pani, która nam to podawała. Pragnę zauważyć, że w innych lokalach bez problemu dostalibyśmy gratisowe pizze. Jako, że lokal jest nowy na rynku powinien coś więcej zaoferować.. |
|
|
|
mafik
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
A ja kilka dni temu rozczarowałem się trochę w BB. Zamówiłem dużą pizzę z pieczarkami, cebulą, papryką i kurczakiem. Starsza Pani policzyła że jest extra dodatek i dostałem gratis Pepsi, ale pizzę robił już jakiś "Sławek" ( tak na marginesie niezbyt uprzejmy, zarówno dla mnie jak i dla owej Starszej Pani, która nie radziła sobie jeszcze tak dobrze jak inni pracownicy, ale była bardzo miła ). No i jak zawsze nawet na małej pizzy za 10zł miałem kurczaka "do woli", tak na dużej za 27zł miałem dosłownie 5 kawałków kurczaka... |
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="wlodziu"]Do tego razem za wszystkie pizze zapłaciliśmy ponad 140zł, a jako gratis dostaliśmy tylko 0,5l Coli i to z wyraźnym niezadowoleniem Pani, która nam to podawała. Pragnę zauważyć, że w innych lokalach bez problemu dostalibyśmy gratisowe pizze. Jako, że lokal jest nowy na rynku powinien coś więcej zaoferować..[/quote]Ale dostałeś coś niezgodnie z cennikiem? Bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi. |
|
|
|
Rybak
Przyjeżdża na zakupy ornitolog

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="red"]Bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi.[/quote]
Chodzi o to, że jak się zostawia tyle kasy jednorazowo to można oczekiwać np. 2l Coli
jako gratis. (Koszt dla lokalu to jakieś 3-4 zł netto).
W Latakii takie gratisy są czymś normalnym i powodują, że zadowolony klient wróci :) |
|
|
|
red
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ale skoro jest coś w cenniku zapisane to jest zapisane. A jak nie ma to nie ma i tyle. W McDonaldzie też byś się domagał gratisów? |
|
|
|
Archdevil
Administrator pan piekła

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Nie wiem dlaczego, ale zamówienia o takich kwotach bardziej kojarzą mi się z napiwkiem dla obsługi. A tu wszyscy by chcieli gratisy :twisted: |
|
|
|
zwyczajna
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
A mi sie kojarzą z tym co napisał Rybak... może nie było zapisane w cenniku, ale naiwnie liczyli na cos więcej. To spowoduje tylko tyle, że następnym razem pójdą gdzie indziej a chyba nie o to chodzi.
Dla mnie najgorsza z najgorszych to pizza w Laspezzi i sosy do niej. Może coś się zmieniło, ale to było zwyczajnie tak obrzydliwe, że pies nie chciał tego zjeść. I nigdy już nie zamówię.
To nie jest wybrzydzanie bo czegoś mało, tylko pizza była mokra a sosy na niej, jak i te osobno strasznie słodkie. |
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
W dobrym tonie jest dzisiaj dawanie napiwków. I jeśli dobrze kojarzę, to jest to kwota ok.10% wartości zamówienia. Jakoś nie czytam nigdzie, że z tych 140 zł. obsługa dostała chociaż dychę. No ale gratisów nie było :razz:
Często jestem w jednej z pizzerii (z racji bliskości), ale też nie będę ukrywał, że odpowiada mi tam wszystko i ktokolwiek by mnie nie obsługiwał, przy płaceniu rachunku ... dziękuje mi z większym uśmiechem na twarzy :D
Co do gratisów, jeśli jest o nich jakaś widoczna wiadomość w lokalu, to pewnie bym się ich domagał, ale tak ... do kogo mieć pretensje?
[quote="edzia i odziu"]... może nie było zapisane w cenniku, ale naiwnie liczyli na cos więcej. To spowoduje tylko tyle, że następnym razem pójdą gdzie indziej a chyba nie o to chodzi. [/quote]
Tak za bardzo to nie szastajmy tym straszeniem o pójściu do konkurencji, bo za chwilę okaże się, że już nie mamy gdzie iść :twisted: |
|
|
|
|