Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2011-11-27, 09:22
I po KSW 17
Pierwszy raz miałem okazję być na gali i muszę przyznać, że jestem zaskoczony mega pozytywnie.
Choć 30 minut przed rozpoczęciem gali przed wejściem były masakryczne kolejki to szybko i sprawnie poradzili sobie przy wejściu.
2 pierwsze walki czyli Saidov-Moks i Chmielewski-Zikic – werdykty jak dla mnie kontrowersyjne (wygrane Saidova i Chmielewskiego).
Przed 3cią walką i prezentacją Jewtuszki i Sowińskiego ten 1wszy jakoś zniechęcił mnie, aby mu kibicować. Wyróżniał się jedynie wjazdem wozem strażackim jak również mega kosmicznym kolorem spodenek. Jeszcze na dobre się walka nie zaczęła i zobaczyliśmy klasyczny podbródkowy na szczęce Jewtuszki i ten niczym dziecko uczące się jeździć na rolkach pięknie strzelił piruecik do tyłu i było po walce.
Kolejna walka między Matt’em Norwichem a Michałem Materlą była dość wyrównana i zakończyła się wygraną Polaka.
Piąta walka była dla mnie walką wieczoru. Błachowicz chciał wziąć rewanż na Sokoudjou, który w 1wszym starciu zdecydowanie pokonał Polaka. Jednak Kameruńczyk zlekceważył przeciwnika i po pewnych wygranych 3 rundach kibice w Atlas Arenie mogli się z Jankiem cieszyć.
W 1wszej walce wieczoru po kontrowersyjnej decyzji Mariusz Pudzianowski pokonał Jamesa Thompsona.
Początek jak i pierwsza runda zdecydowanie należała do Brytyjczyka, który okładał Pudziana, jednak nie miał pomysłu na zakończenie walki.
Druga runda zaskoczyła większość kibiców, którzy myśleli, że „Strong Man” opadnie z sił, a tu Pudzian „zaiskrzył” i tą rundę wygrał zasłużenie.
Wszyscy czekali na dogrywkę, a tu suprise od sędziów i zwycięzcą został Pudzianowski, który udzielił komentarza i szybko udał się do szatni.
Nie mogący się pogodzić z porażką Thompson dorwał mikrofon i angielską łaciną zaczął wyrażać co o tym myśli a na koniec o mało nie pobił jednego z organizatorów galiJ
Ostatni pojedynek to walka nie wiadomego co potrafi Taylora, który zastąpił Paulo Filho z mistrzem jak i nauczycielem Mamedem Khalidovem.
Początek walki wyrównany z próbującym przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę Amerykaninem w parterze. Jednak po kilkudziesięciu sekundach mistrz Mamed założył efektowną dźwignię Taylorowi i było po walce.
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne po takiej gali. Myślałem, że oglądając walki z dalszej odległości będzie słabo widać, ale nie było problemów – jedynie w parterze w i rogach ringu była słabsza widoczność.
Dużym zaskoczeniem była dla mnie liczba kobiet na gali oraz zaproszenie organizatorów walki na imprezę do klubu Elektrownia pod nazwą after KsWJ
I na koniec jeden z cytatów podczas dopingowania jednej z Pań zza pleców podczas walki Materla – Norwich „uduś #@$##@” J
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2011-11-27, 09:38
Dla mnie nie zrozumiała decyzja sędziów. Jestem obiektywny Pudzian przegrał był najsłabszym zawodnikiem na tej gali. Pudzian prawie całą walkę przeleżał pod Anglikiem.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2011-11-27, 09:45
Sędziowie nie fair postąpili to fakt, ale szacunek dla Pudzianowskiego za poprawienie kondycji i mądrą obronę w 1wszej rundzie.
PS.W każdym kraju no prawie każdym sędziują po gospodarku - to normalka.
Dogrywka moim zdaniem załatwiłaby temat i nie byłoby niepotrzebnego wylewania żali przez pana poniżej
Wysłany: 2011-11-28, 08:39
Najlepsza walka wieczoru według mnie kórnik vs irokez , wynik nie budzi żadnych zastrzeżeń
Materla któremu kibicowałem poradził sobie , z problemami ale dał radę .
Wygrana Chmielewskiego to dla mnie wałek Zikic został tutaj pokrzywdzony .
Pudzian "kij wam w oko" heheh pojechał ostro , czy wygrał ?? . Moim skromnym zdaniem powinna być dogrywka i wtedy rozstrzygnięcie a tak zrobił się syf ..
Barca to daleko siedziałeś od ringu ??.
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Co z tego, że to Pudzian leżał całą 1 rundę z dołu jak Thompson trafił go kilka razy i sam zresztą został trafionym (jedynie końcówka 1 rundy i te obalenia mogły być punktowane)
2 runda MOCNY lewy Pudziana, później mimo że był na plecach mocno bił młotkami Thompsona i końcówka już odpływanie Thompsona (bodajże 7-8 potężnych ciosów bez obrony - nieudane duszenie) i koniec walki. Thompson nic nie pokazał poza leżeniem i próbowaniem. Pudzian? Pokazał jaja i to, że teraz bedzie trzeba się z nim liczyć bo kondycji mu już nie braknie a takie rzeczy jak duszenia i pozycje w parterze trzeba wytrenować i nie da sie tego w 3 miesiące zrobić.
teraz bedzie trzeba się z nim liczyć bo kondycji mu już nie braknie
no zapewne, tylko musi przyjąć taktyke na każdy pojedynek, że 1.5 rundy musi przeleżeć na plecach i tylko rękami blokować przeciwnika.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-11-28, 11:04
Goro napisał/a:
i końcówka już odpływanie Thompsona (bodajże 7-8 potężnych ciosów bez obrony - nieudane duszenie)
Tylko niestety drugą ręką w tym czasie trzymał się za liny . Dwa lata już działa w temacie mma , myślałem że wyjdzie teraz naprawdę przygotowany , sama waga moim zdaniem jeszcze za wysoka . Życzę mu jak najlepiej , ale takie decyzje jak sobotnia chwały mu nie przynoszą .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Władze KSW anulowały wynik walki Pudzianowski Thompson - w trakcie walki doszło bowiem do błędów komunikacyjnych sędziów. - Uznajemy, że walka się nie odbyła - poinformowali szefowie federacji KSW.
- Czujemy się winni tej sytuacji, doszło do technicznego błędu. Nie możemy się skontaktować z Thompsonem - powiedział na poniedziałkowej konferencji prasowej Martin Lewandowski, jeden z szefów KSW. Wyjaśnił, że doszło do błędów komunikacyjnych między sędziami.
- Omyłkowo podałem sędziemu ringowemu kartę z wynikami innego zawodnika - poinformował szef sędziów KSW Piotr Bagiński. - Sędziowie powinni zarządzić dogrywkę - dodał.
Wycofujemy się z wyników, walka nie będzie liczyła się do rekordów zawodników, zmieniamy jej wynik na "no contest" - podał drugi z szefów najbardziej znanej polskiej federacji Maciej Kawulski.
Po walce pojawiły się sugestie, że po takim wyniku walki "Pudziana" z Thompsonem zagraniczni zawodnicy stracą chęć do przyjeżdżania na gale KSW. - Właśnie dlatego podjęliśmy tą trudną decyzję i anulowaliśmy werdykt - wyjaśnili szefowie federacji.
źródło: wp.pl
No to ciekawe jak się Pudzian teraz do tego odniesie.. Może znowu zabłyśnie swoją błyskotliwą sentencją "kij wam w oko"
Wysłany: 2011-11-28, 14:15
maaciej76 napisał/a:
Najlepsza walka wieczoru według mnie kórnik vs irokez , wynik nie budzi żadnych zastrzeżeń
Materla któremu kibicowałem poradził sobie , z problemami ale dał radę .
Wygrana Chmielewskiego to dla mnie wałek Zikic został tutaj pokrzywdzony .
Pudzian "kij wam w oko" heheh pojechał ostro , czy wygrał ?? . Moim skromnym zdaniem powinna być dogrywka i wtedy rozstrzygnięcie a tak zrobił się syf ..
Barca to daleko siedziałeś od ringu ??.
Hmmm w sumie to do ringu miałem kawałek, ale sam byłem zdziwiony, że mimo gorszych miejsc widoczność była dobra.
W sumie to, że anulowano wynik walki Pudziana z Thompsonem jakoś mnie nie zdziwiło, tym bardziej, jak w samym internecie chociażby zawrzało. I to zawrzało na niekorzyść Pudziana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum