a tak serio to im się strasznie przedłuża ten remont.
Wydaje mi się, że problemem nie jest remont a coś innego. Być może jakieś formalności. Bo nie wierzę że można tak długo remontować lokal o powierzchni 40 m2 (czy coś koło tego).
Wydaje mi się, że problemem nie jest remont a coś innego. Być może jakieś formalności. Bo nie wierzę że można tak długo remontować lokal o powierzchni 40 m2 (czy coś koło tego).
Oczywiście, ze problemem nie jest remont, taki remont można zrobić w kilka dni ( dysponując środkami i dobrze wszystko organizując ).
Na pewno nie są to również formalności, bo jeżeli formalności to tylko związane z lokalem a nie wydaje mi się, że mając dobrze prosperujący biznes (?) właściciel nie rozejrzał by się za nowym lokum- w promieniu 200-300 metrów na pewno coś by się znalazło innego gdzie można by taki biznes prowadzić bez przeszkód formalnych.
Mogły to być formalności związane z kucharzem ( nielegalny pobyt itp. itd. ) .
Gdzieś wcześniej ktoś chyba wspominał w tym wątku a i ja tak twierdze, że problemem jest właśnie brak kucharza/szefa kuchni, poprzedni zapewne zrezygnował/wyjechał/miał wypadek losowy/został wydalony z kraju itp. itd. a znalezienie nowego, gotowego do pracy po 16-18h dziennie i do tego z umiejętnością przyrządzenia ( dobrze ) tak szerokiego wachlarza potraw graniczy z cudem stąd buda zamknięta pod pretekstem remontu.
Tym samym nie łudził bym się, że ta buda ruszy w najbliższym czasie ( o ile w ogóle kiedykolwiek ruszy ) a jeśli nawet to na 100% nie będzie to już to samo co było...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum